علی مرادخانی: موسیقی عاشیقی، عاملی برای وحدت ماست

سام بورنگ

رسانه نوا – معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ گفت: موسیقی عاشیقی، موسیقی هویتی و ملی ماست و در همه‌ی اعصار برای ما انگیزه اساسی ایجاد کرده تا وحدت خود را حفظ کنیم.

به گزارش هنرآنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، علی مرادخانی در آیین اختتامیه جشنواره‌ موسیقی عاشیقلار اظهار کرد: هنر به عنوان یکی از قدرتمندترین ابزار تاثیرگذار و یکی از مولفه‌های جریان‌ساز در بستر جهانی شدن فرهنگ، مجال تجلی می‌یابد و در این میان هنر عاشیقی در کنار انواع دیگر موسیقی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: علاوه بر تسلط سنت بر موسیقی عاشیقی، می‌توان مضامین و نگرش‌های معاصر را نیز در آن دید که معانی و مفاهیم بسیار زیبای انسانی، اسلامی، دینی و میهنی در عمق آن نهفته است.

وی با بیان اینکه موسیقی عاشیقی، هویت ملی را معرفی می‌کند، اظهار کرد: از اینکه نتوانیم به هر علتی این موسیقی پاک و بی‌آلایش را پاس بداریم و به درستی به آیندگان بسپاریم، احساس نگرانی می‌کنم اما وزارت فرهنگ و ارشاد در تلاش است در این مسیر گام‌های محکم و اساسی‌تری بردارد.

مرادخانی ادامه داد: به دنبال ایجاد و راه‌اندازی خانه هنرمندان موسیقی عاشیقی در تهران هستیم تا این مرکز، محلی برای پیگیری مسائل و مشکلات مختلف هنرمندان این عرصه فاخر باشد و مسئله مهم بیمه هنرمندان نیز در این مرکز حل و فصل شود.

وی با اشاره به اینکه موسیقی عاشیقی به دلیل دارا بودن غنای فرهنگی و انسانی باید در بخش‌های مختلف جامعه و مراسم‌های مختلف، ترویج و گسترش یابد، گفت: اجرای این موسیقی باید به بطن و متن مراسم‌ مختلف وارد شود، چراکه موسیقی عاشیقی سرشار از درس آزادگی، قهرمانی و زندگی است.

وی برگزاری سومین جشنواره موسیقی عاشیقی در تبریز را گامی مهم و موثر در اشاعه و شناخت استعدادهای برتر این هنر بی‌بدیل دانست و افزود: امید است با ایجاد خانه هنرمندان موسیقی عاشیقی در تهران و همچنین ایجاد انجمن این هنر در تبریز شاهد هر چه پربارتر و باشکوه برگزار شدن چنین جشنواره‌هایی در سال‌های آینده باشیم.

وی ادامه داد: برای رونق و ترویج موسیقی عاشیقی، باید در تبریز مراکز آکادمیک و آموزشی در سطح بین‌الملل ایجاد شود تا هنرمندان این عرصه بتوانند به راحتی در داخل کشور مدارک و گواهی‌نامه‌های مربوطه را دریافت کنند.

گفتنی است، جشنواره موسیقی عاشیقلار با هدف صیانت از فرهنگ و هنر بومی و اصیل منطقه، مقابله با تهاجم فرهنگی بیگانگان، ایجاد زمینه برای گرایش جوانان به سوی هنر و موسیقی اصیل و بومی، ایجاد بستر مناسب برای افزایش نشاط اجتماعی و عمومی شهروندان، شناسایی و معرفی استعدادهای هنری استان و گسترش زمینه‌های فرهنگی بین شهروندان در سه بخش گروهی، تک‌خوانی و تک‌نوازی به صورت رقابتی برگزار شد.

شایان ذکر است، آیین اختتامیه‌ جشنواره موسیقی عاشقی با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و طی آن از استاد عاشیق علسگر مرندی و استاد عاشیق یداله عیوض پور تجلیل و یاد و نام زنده یاد عاشیق رسول قربانی نیز گرامی داشته شد.

دیدگاه شما

جدیدترین رویداد موسیقی

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ناصر چشم آذر

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

رضا صادقی

محل برگزاری:

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

سیروان خسروی

محل برگزاری: مرکز همایش های برج میلاد

0
روز
12
ساعت
31
دقیقه
10
ثانیه

ماکان بند

محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی